Viimeisimmät artikkelit

Auton tuunaaminen tyylikkääksi
  • 19 Sep, 2022

Monelle autoilu on rakas harrastus ja auto yksi tärkeimmistä asioista, joita omistaa. Onkin tärkeää, että se on juuri itselleen sopiva ja omannäköinen, jolla kelpaa kruusailla pitkin maanteitä. Onko parantelu helppoa ja mitä kaikkea siinä on huomioitava? Jopa pienillä asioilla saa tehtyä autosta kulmakunnan näyttävimmän menopelin. Auton tuunaaminen kannattaa ulkoa sekä sisältä, jolloin siitä tekee itsellesi ylpeydenaiheen, jota kannattaa esitellä jo naapureillekin. Auton tuunaaminen ulkoa näyttäväksiKun autoa alkaa tuunata, huomiota kiinnitetään ensin sen näyttävyyteen ulkoapäin.

Milloin paripyörät ovat tarpeen?
  • 04 Aug, 2022

Laadukkaat ja oikeanlaiset renkaat ovat tärkeä valinta jokaiselle traktoria ajavalle. Renkaat on hyvä valita niin käyttötarkoituksen kuin maan laadun mukaan. Vaikka traktorien yksittäisten renkaiden leveydet kasvavat koko ajan, on myös paripyörien käytölle monia perusteltuja syitä. Hyvät paripyörät sopivat muun muassa niin kylvöön, maan muokkaukseen, kyntöön kuin perävaunun vetoon, vähentäen maaperän haitallista tiivistymistä ja ehkäisten monia haittoja. Paripyörät ehkäisevät monia haittojaMitä isompi traktori on kyseessä, sitä enemmän on hyvä kiinnittää huomiota renkaan soveltuvuuteen erilaisissa käyttötarkoituksissa ja maastoissa.

Halvat traktorit käytössä
  • 15 Jul, 2022

Halvat traktorit tarkoittavat usein vanhoja traktoreita, joille on jo kertynyt ikää ja kilometrejä kylvämisen ja niittämisen ohella. Hyvää hoitoa ja huoltoa saaneet vanhat traktorit ovat kuitenkin edelleen varmoja ja toimivia välineitä! Ne voivat olla jopa luotettavampia kuin uudet traktorit, sillä niissä ei ole niin paljoa lisävarusteita, antureita ja sähköjä. Toki niistä puuttuu lisävarusteiden tuoma mukavuus ja jos puhumme oikein vanhoista traktoreista, puuttuu niistä myös seinät ympäriltä ja katto pään päältä.

Traktorihuolto laadukkailla varaosilla
  • 20 Oct, 2021

Traktoria kannattaa huoltaa, jotta se pysyy kunnossa mahdollisimman pitkään. Traktorit ovat yleensä perusominaisuuksiltaan hyvin kestäviä ja ne on rakennettu kovaa työtä varten. Parhaimmillaan hyvin pidettynä ja huollettuna traktori kestää useita vuosikymmeniä. Kaikkia huoltotoimenpiteitä ei voi tehdä itse, mutta suurin osa perushuollosta on sellaista, minkä jokainen voi oppia. Traktorihuolto onnistuu laadukkailla tuotteilla, joita voi tilata varaosakaupasta. Huoltamiseen tarvittavia tarvikkeita ja materiaaleja kannattaa olla aina varastossa, jotta huoltotoimenpiteitä voi tehdä aina tarpeen vaatiessa.

Traktorin ajokortti
  • 20 Oct, 2021

Traktorin ajokortti, eli T-luokan ajokortti on mahdollista saada jo 15-vuotiaana. Kortin suorittamisen voi aloittaa jo 14-vuotiaana ja maaseudulla nuoret toisinaan kulkevatkin traktoreilla kouluun. Ainakin silloin, jos on yhtään maanviljelijän vikaa. Traktori onkin maaseudulla ja taajamissa usein hyödyllinen työväline. Erityisesti talvisin, jolloin tarvitaan lumenaurausta, mutta myös kesäisiin pieniin ja suurin pihanrakennustöihin. Unohtamatta tietenkään peltojen aurausta ja muita maanviljelyyn liittyviä töitä. Tässä kirjoituksessa teemana on T-luokan ajokortti. Mitä vaatimuksia siihen on? Mitä ajo-oikeuksia se mahdollistaa?