Viimeisimmät artikkelit

Halvat traktorit käytössä
  • 15 Jul, 2022

Halvat traktorit tarkoittavat usein vanhoja traktoreita, joille on jo kertynyt ikää ja kilometrejä kylvämisen ja niittämisen ohella. Hyvää hoitoa ja huoltoa saaneet vanhat traktorit ovat kuitenkin edelleen varmoja ja toimivia välineitä! Ne voivat olla jopa luotettavampia kuin uudet traktorit, sillä niissä ei ole niin paljoa lisävarusteita, antureita ja sähköjä. Toki niistä puuttuu lisävarusteiden tuoma mukavuus ja jos puhumme oikein vanhoista traktoreista, puuttuu niistä myös seinät ympäriltä ja katto pään päältä.

Traktorihuolto laadukkailla varaosilla
  • 02 Dec, 2021

Traktoria kannattaa huoltaa, jotta se pysyy kunnossa mahdollisimman pitkään. Traktorit ovat yleensä perusominaisuuksiltaan hyvin kestäviä ja ne on rakennettu kovaa työtä varten. Parhaimmillaan hyvin pidettynä ja huollettuna traktori kestää useita vuosikymmeniä. Kaikkia huoltotoimenpiteitä ei voi tehdä itse, mutta suurin osa perushuollosta on sellaista, minkä jokainen voi oppia. Traktorihuolto onnistuu laadukkailla tuotteilla, joita voi tilata varaosakaupasta. Huoltamiseen tarvittavia tarvikkeita ja materiaaleja kannattaa olla aina varastossa, jotta huoltotoimenpiteitä voi tehdä aina tarpeen vaatiessa.

Traktorin ajokortti
  • 02 Dec, 2021

Traktorin ajokortti, eli T-luokan ajokortti on mahdollista saada jo 15-vuotiaana. Kortin suorittamisen voi aloittaa jo 14-vuotiaana ja maaseudulla nuoret toisinaan kulkevatkin traktoreilla kouluun. Ainakin silloin, jos on yhtään maanviljelijän vikaa. Traktori onkin maaseudulla ja taajamissa usein hyödyllinen työväline. Erityisesti talvisin, jolloin tarvitaan lumenaurausta, mutta myös kesäisiin pieniin ja suurin pihanrakennustöihin. Unohtamatta tietenkään peltojen aurausta ja muita maanviljelyyn liittyviä töitä. Tässä kirjoituksessa teemana on T-luokan ajokortti. Mitä vaatimuksia siihen on? Mitä ajo-oikeuksia se mahdollistaa?