Traktorihuolto laadukkailla varaosilla

  • 20 Oct, 2021

Traktoria kannattaa huoltaa.

Traktoria kannattaa huoltaa, jotta se pysyy kunnossa mahdollisimman pitkään. Traktorit ovat yleensä perusominaisuuksiltaan hyvin kestäviä ja ne on rakennettu kovaa työtä varten. Parhaimmillaan hyvin pidettynä ja huollettuna traktori kestää useita vuosikymmeniä. Kaikkia huoltotoimenpiteitä ei voi tehdä itse, mutta suurin osa perushuollosta on sellaista, minkä jokainen voi oppia. Traktorihuolto onnistuu laadukkailla tuotteilla, joita voi tilata varaosakaupasta. Huoltamiseen tarvittavia tarvikkeita ja materiaaleja kannattaa olla aina varastossa, jotta huoltotoimenpiteitä voi tehdä aina tarpeen vaatiessa.

Traktorihuolto - jäähdytysneste ja moottoriöljy

Yksi perusasia traktorin huollossa on jäähdytysnesteen tason tarkistaminen. Tämä tulee aina tarkastaa nesteen ollessa viileää, koska lämmin jäähdytysneste nousee korkeammalle eikä tulos ole silloin luotettava. Tarvittaessa jäähdytysnestettä tulee lisätä.

Myös moottoriöljy tulee tarkastaa aika ajoin. Kun moottoriöljyä tarkastaa, kannattaa traktori olla pysäköitynä tasaiselle maalle, jotta saa mahdollisimman luotettavan tuloksen. Mikäli mittatikun perusteella öljyn määrä tuntuu vähäiseltä, tulee öljyä lisätä tarvittava määrä.

Perushuoltotoimenpiteitä

Myös vaihteistoöljyn ja hydraulinesteen tilanne kannattaa tarkistaa ja huolehtia, että öljyä tai nestettä on riittävästi. Traktorin perushuoltoon kuuluu myös laitteiston puhtaanapito. Säännöllinen huolto pidentää traktorin ikää ja toimintaa merkittävästi.

Traktorin varaosat netistä tilaamalla säästää aikaa ja usein rahaakin. Tuotteiden vertailu on helppoa ja samalla kertaa voi tilata kaiken huoltamiseen tarvittavan. Traktorin huoltamisesta kannattaa huolehtia, sillä perushuolto on huomattavasti nopeampaa ja halvempaa, kuin traktorin korjaaminen silloin, kun huoltotoimenpiteitä on laiminlyöty.