Halvat traktorit käytössä

  • 15 Jul, 2022

Halvat traktorit voivat toimia käytössä hyvin.

Halvat traktorit tarkoittavat usein vanhoja traktoreita, joille on jo kertynyt ikää ja kilometrejä kylvämisen ja niittämisen ohella. Hyvää hoitoa ja huoltoa saaneet vanhat traktorit ovat kuitenkin edelleen varmoja ja toimivia välineitä! Ne voivat olla jopa luotettavampia kuin uudet traktorit, sillä niissä ei ole niin paljoa lisävarusteita, antureita ja sähköjä. Toki niistä puuttuu lisävarusteiden tuoma mukavuus ja jos puhumme oikein vanhoista traktoreista, puuttuu niistä myös seinät ympäriltä ja katto pään päältä.

Halvat traktorit toimivat edelleen

Vaikka traktorit on luotu kestämään kovaa työtä, tarvitsee niitäkin huoltaa toiminnan takaamiseksi. Oikein huollettuna traktorit kestävät jopa vuosikymmeniä. Suomen vanhin traktori Avance on tuotu Suomeen vuonna 1913 ja se edelleen pärähtää iloisesti käyntiin vaikka työnteosta se on jo päässyt eläkkeelle. Halvat sekä vanhat traktorit ovat siis edelleen hyviä käyttöön, jos on valmis vähän tinkimään ajomukavuudesta.

Fintractor on sivusto, josta löydät laadukkaita traktorien varaosia ja muita tarvikkeita moneen lähtöön. Yleisimpiä ja kuluvimpia osia ja tarvikkeita, kuten pultteja, tulppia ja polttimoita, olisi aina hyvä olla kotona varastossa nopeasti saatavilla, jotta voit tarpeen tullen vaihtaa niitä. Myös öljyä olisi aina hyvä olla valmiina, jotta sitä voi tarpeen tullen lisätä.

Halvalla voi saada hyvää

Halpa ei aina tarkoita huonoa tai rikkinäistä. Halvalla voi saada hyvän ja toimivan traktorin. Tai sillä voi saada pikkuvikaisen työkoneen, jonka taitava ja näppäräkätinen korjaa hetkessä. Monia viehättää halvemmissa ja vanhemmissa traktoreissa nimenomaan niiden yksinkertaisuus, ne ovat helppoja huoltaa ja korjata kun uudemmat traktori ovat usein kovin monimutkaisia.