Auton tuunaaminen tyylikkääksi

  • 19 Sep, 2022

Auton tuunaaminen on taitolaji

Monelle autoilu on rakas harrastus ja auto yksi tärkeimmistä asioista, joita omistaa. Onkin tärkeää, että se on juuri itselleen sopiva ja omannäköinen, jolla kelpaa kruusailla pitkin maanteitä. Onko parantelu helppoa ja mitä kaikkea siinä on huomioitava? Jopa pienillä asioilla saa tehtyä autosta kulmakunnan näyttävimmän menopelin. Auton tuunaaminen kannattaa ulkoa sekä sisältä, jolloin siitä tekee itsellesi ylpeydenaiheen, jota kannattaa esitellä jo naapureillekin.

Auton tuunaaminen ulkoa näyttäväksi

Kun autoa alkaa tuunata, huomiota kiinnitetään ensin sen näyttävyyteen ulkoapäin. Tällöin ensimmäisenä on hyvä käydä läpi auton valaisimet sekä kori. Yksi helpoimmista kohteista ovat valaisimet. Näyttävät LED-lisävalot, erilaiset valokaaret, sivuputket tai tuuliohjaimet luovat hetkessä auton täysin uuden ilmeen. Myös korisarjan hankinta on vaivatonta. Autoon voi vaihtaa esimerkiksi näyttävän puskurin ja kylkihelmat. Ennen hankintoja on varmistettava, että valitut tuotteet soveltuvat omaan auton ja että ne ovat hyväksyttyjä EU:ssa. Myös Suomen lainsäädäntö asettaa rajoituksia autojen kustomointiin.

Tuunauskohteita ovat usein myös renkaat, vanteet, tehojen lisääminen esimerkiksi virityslastun avulla sekä alusta. Näyttävät matalaprofiiliset renkaat tuovat autoon uuden ilmeen, minkä lisäksi sen voi halutessaan maalata tietyn väriseksi tai lisätä siihen näyttävät tarrat. Toiset virittelyt vaikuttavat myös ajamiseen. Esimerkiksi alustasarjat muuttavat auton jousituksen ominaisuuden halutuksi. Yksi trendeistä on myös auton madaltaminen ulkonäön ja paremman ajokäytöksen saamiseksi.

Mitä tehdä sisätiloille

Myös auton sisätilat voi käydä läpi, jolloin ajamisesta tulee entistä miellyttävämpää ja jopa turvallisempaa. Sisätiloihin on mahdollista asentaa esimerkiksi erilaisia peruutuskameroita ja tavaratilan lämmittimiä, jotka lisäävät ajomukavuutta. Myös verhoiluun voi kiinnittää huomioita, jolloin laadukkaat automatot tai penkin suojat nostavat autossa viihtymisen huippuunsa. Hyvät sisätilat on helppo pitää myös puhtaana. Parasta on tietenkin hyvä äänentoistojärjestelmä, jolloin auto sekä näkyy että kuuluu.