Menu

Fintractor on erikoistunut toimittamaan ympäristönhoidon, rakentamisen ja saneeraamisen koneita ja laitteita. Tuotevalikoima käsittää myös erilaiset materiaalinkäsittelykoneet teollisuuden ja maatalouden tarpeisiin.

Yhtiöllä on toimipisteet Vantaalla, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, tuurissa ja Oulussa.

Fintractor Oy:n toimintaperiaate on vastata kokonaisvaltaisesti toimittamiensa koneiden ja laitteiden tehokkaasta jälkihoidosta. 

 

Power Curbers

Power Curbers Inc. On 1953 Salisburyssä yhdysvalloissa perustettu perheyritys, joka on alusta lähtien keskittynyt liukuvalukoneisiin ja onkin markkinajohtaja alallaan.

Power Curbersin valikoimasta koostuu pienistä Extrudereista alkaen aina isoihin betonin levittimiin.

Liukuvalu

Liukuvalu menetelmällä on tehty töitä jo yli 60 vuotta Amerikassa ja Euroopassakin jo yli 40 vuotta. Skandinaviassa Islanti ja sittemmin Norja olivat ensimmäisiä maita joissa liukuvalua tehtiin.

Suomessakaan menetelmä ei ole aivan vieras, vaan täälläkin on reunakiveä ja turvakaidetta vedetty jo melkein 10 vuotta.

Liimattavaan reunakiveen verratuna edut ovat selkeät:työn nopeus moninkertainen verrattuna liimakiven asennukseen, kestävyys parempi kun kivi valetaan paikalleen myös ulkonäkö on parempi kun kivi näyttää yhtenäisemmältä.

Tilaajien eli monesti kuntien osalta talvikunnossapidon aiheuttamat korjauskustannukset pienenevät koska yhtenäisen raudoituksen ansiosta ei valettu reunakivi irtoa heti auran siihen osuessa.Reunakiven valun yhteydessä voidaan valaa myös vedenohjauskouru joka ohjaa veden tieltä sinne mihin se kuuluu.

Turvakaide elementtiin verrattuna liukuvalun edut vain korostuvat koska pienimmätkin 4m elementit painavat lähes 4000kg. Tälläisten elementtien kuljettaminen työmaalle on kallista ja hidasta sekä niiden käsittelyyn tarvitaan nosturi. Myös pohjien täytyy olla virheettömät ja oikeassa korossa, liukuvalulla toteutettaessa voidaan valun yhteydessä korjata korkoheittoja.

Ajan saatossa elementit alkavat hammastamaan kun taas liukuvalettu kaide pysyy ryhdissään muunmuossa yhtenäisen raudoituksen ansiosta.

Työnopeus on myös yksi merkittävä etu, liukuvalettavassa aidassa päästään jopa yli kilometrin vetoihin päivässä. Liukuvalettaessa turva-aitaa raudoitus voidaan syöttää  Sillan kaiteet turvakaiteen tapaan voidaan toteuttaa liukuvaluna, niin kuin paljon tehdäänkin. Silloin kaiden vedetään raudoituksen päälle mikä lisää kaiteen vahvuutta.           
           
Muita käyttökohteita: 

Vesikourut, hallin anturat, pihat, kadut, kaapelikourut, navetan lattiat, juottokaukalotot, raiteiden pohjat ja paljon muuta. Vain mielikuvitus on rajana.           
           
Liukuvalukoneen hankkimisessa itse kone on toki yksi tekijä mutta täytyy muistaa että toimittajan täytyy pystyä myös palvelemaan kun kone on saatu maahan. Oikean massan löytäminen eri käyttökohteisiin, kuljettajien koulutus, toimivien muottien toimitus ja moni muu tekijä ovat niitä asioita jotka ostaja tarvitsee koneen lisäksi ja siinä Power Curbers ja Fintractor erottuu muista tarjoajista. Tehtaalta on mahdollista saada pitkän kokomuksen omaava kouluttaja paikalle eri työkohteisiin jolloin liikkeelle lähtö uudella alalla tai uuden työkohteen kanssa helpottuu.

Takaisin ylös